Poslanci MsZ schválili viacročný rozpočet mesta

03.11.2010 Snina

Snina 4. novembra (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Snine dnes jednohlasne schválili viacročný rozpočet mesta na roky 2011 až 2013.
Po zohľadnení vzájomného krytia medzi bežnou a kapitálovou rozpočtovou prognózou, ako i finančnými operáciami, je budúcoročný rozpočet navrhnutý ako prebytkový v sume 286.890 eur.
Za viacročný rozpočtový návrh rozpracovaný v jednotlivej programovej štruktúre dnes zahlasovali všetci 13 prítomní poslanci. Príjmy budúcoročného bežného rozpočtu sa odhadujú na 9.843.135 eur a výdavky 8.798.217 eur. Kapitálovú časť rozpočtu schválil poslanecký zbor na strane príjmov v hodnote 10.204.941 a výdavkov 12.206.169 eur. Príjmy finančných operácií predstavujú 1.506.000 a výdavky 262.800 eur.
Počas dnešného zasadnutia odobrili poslanci aj Zmeny a doplnky územného plánu mesta v Snine, ktorý ukladá samospráve rešpektovať jeho ustanovenia pri posudzovaní investícií a budúcej výstavby. Schváleným dokumentom sa napríklad vymedzujú zastavané územia, plochy pre verejnoprospešné stavby či stavebné uzávery.
Poslanec Štefan Čopík (SDKÚ-DS), ktorý za tento materiál nezahlasoval, konštatoval, že mnohé pripomienky občanov vyplývajúce z jeho verejného prerokovania sa doňho nezapracovali. \"Ja osobne som napríklad bol za to, aby sa navrhovaná rýchlostná komunikácia obchvatu Sniny posunula južnejšie mimo okrajových zastavaných častí mesta, keďže bráni ďalšej výstavbe. Je tu priestoru dosť, pokojne sa tá cesta mohla posunúť, \" poznamenal.
Ján Čop (KDH) v tejto súvislosti povedal, že projektant, ktorý vypracoval zmeny a doplnky územného plánu, zhodnotil argumenty viacerých strán podľa jeho názoru s dostatočnou odbornosťou. Prísne odborné riešenia sú však niekedy na škodu, hranice je niekedy potrebné trocha uvoľniť a načúvať viac stanoviskám verejnosti, uzavrel Čopík.
V závere dnešného rokovania schválil poslanecký zbor troch obyvateľov Sniny, na základe návrhu primátora Štefana Milovčíka, za prísediacich pre humenský Okresný súd na nasledujúce štvorročné funkčné obdobie.
 

Vyberte región